Grillo
Conte di Matarocco Grillo - Cantine Paolini
Toegankelijke, sappige en fruitige grillo uit het zuidwesten van Sicilië. De wijn geurt uitbundig naar peer, citrus, rijpe appel, perzik en grapefruiit. De wijn is fris van smaak, droog en heeft een zachte afdronk
Conte di Matarocco was een graaf die tijdens de Spaanse overheersing drie eeuwen geleden door een deel van het eiland trok waar de wijngaarden van deze wijn te vinden zijn. Tijdens zijn reis bracht hij veel van zijn culinaire expertise over aan de lokale bevolking. Er is zelfs een gerecht naar hem vernoemd, namelijk Matarocco. Dit is een ”boerengerecht” gemaakt van tomaten en wordt enkel lokaal in Marsala gemaakt om gebruikt bij pasta en bruschetta. De ”huismoeders” van Marsala maken dit gerecht nog steeds.
Over de wijnmaker...
Cantine Paolini heeft een geschiedenis van meer dan een halve eeuw die begon in 1964 in Marsala, de meest westelijke stad van Sicilië. In een vruchtbaar gebied voor de teelt van wijnstokken en voor samenwerking, besloot een groep vooruitziende wijnmakers om de individuele krachten en vaardigheden te bundelen om de meest geschikte bodems te verbeteren en de productie van druiven tot wijn te verbeteren. In 1972 vond de eerste oogst plaats. Het landelijke centrum, ooit bewoond door wijnmakers, bevindt zich in de wijk Paolini, waaraan de wijnmakerij zijn naam ontleent. De oorsprong van de naam is nog ouder en dateert uit het begin van de 16e eeuw, toen de Paolotti-kloosterorde wijngaarden begon te cultiveren op dezelfde plaatsen als nu.