Nero d'Avola & Frapato
72 Filara Nero d’Avola – Frappato - Cantine Paolini
Interessante blend van 60% Nero d’Avola met 40% Frappato. De wijn geurt uitbundig naar aardbeien, kersen, bramen, pruimen en lichte kruiden. De wijn is vol en rijk van smaak, met met een verfrissende en zachte afdronk. Beide druiven hebben 12 maanden in tonneaux en barriques gerijpt, waardoor de afdronk ook een hint van vanille heeft.
Met 72 Filara wordt verwezen naar 1972. Dit was het eerste jaar dat Cantine Paolini haar druiven heeft geoogst en is begonnen aan iets wat uitgegroeid is tot een begrip in Marsala, maar ook op heel Sicilië.
Over de wijnmaker...
Cantine Paolini heeft een geschiedenis van meer dan een halve eeuw die begon in 1964 in Marsala, de meest westelijke stad van Sicilië. In een vruchtbaar gebied voor de teelt van wijnstokken en voor samenwerking, besloot een groep vooruitziende wijnmakers om de individuele krachten en vaardigheden te bundelen om de meest geschikte bodems te verbeteren en de productie van druiven tot wijn te verbeteren. In 1972 vond de eerste oogst plaats. Het landelijke centrum, ooit bewoond door wijnmakers, bevindt zich in de wijk Paolini, waaraan de wijnmakerij zijn naam ontleent. De oorsprong van de naam is nog ouder en dateert uit het begin van de 16e eeuw, toen de Paolotti-kloosterorde wijngaarden begon te cultiveren op dezelfde plaatsen als nu.