Cabernet Franc
Cabernet Franc - La Magnolia
Helderrood van kleur, jeugdig fruitig van geur met nuances van kersen en licht gebrande tonen. De smaakstructuur is rond en zacht van inzet en ontwikkelt een evenwichtige afdronk met kruiden en fruit.
De druiven worden met de hand geplukt, daarna voorzichtig ontsteeld en gekneusd. de most wordt samen met de schillen gedurende ongeveer 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur bewaard tijdens de alcoholische gisting. in deze fase wordt veelvuldig overgepompt om kleur en smaken te extraheren.
Over de wijnmaker....
Een familiebedrijf met veel passie voor hun werk. Het domein van Azienda Agricola La Magnolia situeert zich in het oosterse gedeelte van de bekende Friuli wijnregio in Noord-Oost Italie, op fietsafstand van Servië, en verspreid zich over een kleine 30 hectaren.
De Friuli wijnregio staat voornamelijk bekend om zijn typische witte wijnen van hoogwaardige kwaliteit. De “Friulano” druif is de meest gebruikte en uniek in de regio en produceert vaak frisse en aromatische droge witte wijnen met veel smaak.
De Magnolia familie produceert al meer dan 60 jaar heerlijke wijnen met veel gevoel en karakter maar ze zijn niet alleen “wijnboeren”. Ze maken ook olijf olie en andere type producten en hebben zelfs een hele leuke B&B waar men in alle comfort kan overnachten om de Friuli experience goed in te nemen. Hun gastvrijheid en liefde voor mensen en wijn maakt hun eigen wijnen nog specialer. Je kan de passie duidelijk terugvinden in hun producten en ze produceren ook nog eens op de meest natuurlijke manieren.