Spätburgunder
Blanc de Noir trocken
Blanc de Noir = witte wijn gemaakt van blauwe druiven, in dit geval Spätburgunder. De stof anthocyaan (kleurstof) zit in de schil van de druif. Het moment van scheiding van de schillen en het sap bepaalt de kleur. Weingut Borell Diehl verwijderd direct na de persing de schillen waardoor men een nagenoeg witte wijn krijgt (iets perzikachtig kleurtje).
Mooie frisse, strakke, mineralige en zuivere witte wijn met in de neus perzik en mango en een lange en stevig afdronk
Over de wijnmaker....
Beginnend met een totaal van 5 hectare, zijn ze uitgegroeid tot een Weingut met 35 hectare,
allemaal binnen 5 km van Hainfeld in de Pfalz.
De wijngaarden bestaan uit een complexe geologie van löss, kalksteen, rode zandsteen, met op sommige locaties afzettingen van mineraal muschelkalk (kalksteen). Annette en Thomas 'oudste zoon George staan nu klaar om de leiding van het Weingut over te nemen.
Na op verschillende wijnbedrijven stage te hebben gelopen, zoals Rebholz (Pfalz) Wittmann (Rheinhessen) en Von Volxem (Saar), evenals een stage in Nieuw-Zeeland in 2016, zal hij de focus van de wijnmakerij op kwaliteitswijnen voortzetten.
Vanaf 2018 zijn de wijnen veganistisch gecertificeerd door de Europese Vegetarische Unie.